Vlaamse Gemeenschapscommisie

Brussel op kaart

Ontdek minder bekende buurten met Brussel op kaart

Wat vindt u op Brussel op kaart?

Bent u op zoek naar een geschikte woonwijk in Brussel? Of komt u graag te weten waar er basisscholen, jeugdateliers of kinderdagverblijven zijn?
Brussel op kaart toont u de 118 wijken van Brussel op een kaart met per wijk cijfers, een beschrijving en informatie over het wijktype. U vindt hier ook vlot alle Nederlandstalige scholen, gemeenschapscentra, jeugdhuizen, kinderdagverblijven, bibliotheken en sportzalen. Brussel op kaart is een initiatief van Wonen in Brussel.

Voor wie?

Brussel op kaart is iets voor u als u in Brussel woont of graag in Brussel wilt wonen. U leert de 118 wijken en 15 wijktypes van Brussel beter kennen. Bovendien kunt u bij elke wijk opzoeken waar er scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken, sportzalen of gemeenschapscentra zijn.

Oude buurtbeschrijving in het nieuw

Brussel op kaart vervangt de buurtbeschrijving en de digitale kaart op de website van Wonen in Brussel. De buurtbeschrijving was al van 1999 en ook de digitale kaart was aan een opfrissing toe. Brussel op kaart combineert de twee nu.

Met dank aan Cosmopolis, BISA en de Meet- en weetcel

Brussel op kaart kwam mee tot stand door een samenwerking tussen Wonen in Brussel, de Meet- en weetcel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de VUB-onderzoeksgroep Cosmopolis. Klik hier voor het rapport van Cosmopolis (pdf, 127kb).

Brussel op kaart gebruikt de wijkafbakening van het Gewest en maakt gebruik van de gegevens die het BISA (Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse) verzamelt. Die staan in 118 cijferfiches over de wijken.

Wonen in Brussel

Wonen in Brussel is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). U kunt bij Wonen in Brussel terecht voor advies en informatie over onder meer huren, kopen, premies en belastingen. Wilt u de Brusselse wijken ‘live’ verkennen? Schrijf dan in voor een van onze woontours in samenwerking met Brukselbinnenstebuiten.